Putin: Ukrayna ile er ya da geç anlaşacağız

Putin: Ukrayna ile er ya da geç anlaşacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski Fox News sunucusu Tucker Carlson'a verdiği röportaj dün yayınlandı. Putin röportajda, Rusya'nın kendi çıkarları için 'sonuna kadar' savaşacağını ancak Ukrayna'daki savaşını Polonya gibi diğer ülkelere genişletmeye niyeti olmadığını söyledi. Putin ayrıca "Ukrayna'daki bu bitmek bilmeyen seferberlik, histeri, iç sorunlar, er ya da geç bir anlaşmayla sonuçlanacaktır" ifadesini kullandı.

Rusya'nın yaklaşık iki yıl önce Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilk defa Amerikalı bir gazeteciye verdiği röportaj dün yayınlandı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Putin, eski Fox News sunucusu Tucker Carlson'a verdiği röportajda, Rusya'nın kendi çıkarları için 'sonuna kadar' savaşacağını ancak Ukrayna'daki savaşını Polonya ve Letonya gibi diğer ülkelere genişletmeye niyeti olmadığını söyledi.

Röportajda Putin, Batılı liderlerin Rusya'yı stratejik bir yenilgiye uğratmanın imkansız olduğunu anladıklarını ve bundan sonra ne yapacaklarını merak ettiklerini belirterek, "Biz bu diyaloğa hazırız" dedi.

pu1.jpg

GERSHKOVİCH'İN SERBEST BIRAKILMASINA YEŞİL IŞIK

Putin ayrıca yaklaşık bir yıldır Rusya'da tutuklu bulunan ve casusluk suçlamasıyla yargılanmayı bekleyen Wall Street Journal muhabiri ABD'li gazeteci Evan Gershkovich'in serbest bırakılması konusunda da anlaşmaya varılmasının mümkün olduğuna inandığını söyledi.

NATO üyesi Polonya'ya Rus birliklerini göndereceği bir senaryo hayal edip edemediği sorulduğunda Putin şöyle cevap verdi:
"Rusya sadece tek bir durumda saldırabilir o da Polonya Rusya'ya saldırırsa. Neden? Çünkü bizim Polonya, Letonya veya başka herhangi bir yerle ilgimiz yok. Bunu neden yapalım? Hiçbir çıkarımız yok."

'UKRAYNA İLE ER YA DA GEÇ ANLAŞMA YAPILACAK'

Röportajda Putin Rusça konuştu ve sözleri İngilizce olarak dublajlandı. Rusya'nın Ukrayna, Polonya ve diğer ülkelerle ilişkileri hakkında uzun açıklamalarla başladı.
Putin, röportajın önemli bir bölümünü, Ukrayna'nın Nisan 2022'de İstanbul'da yapılan görüşmelerde düşmanlıkları sona erdirecek bir anlaşmaya varmanın eşiğinde olduğundan, ancak Rus birliklerinin Kiev yakınlarından çekilmesiyle geri adım attığından şikayet etmeye ayırdı.

Putin, "Peki şimdi bırakın da durumu nasıl tersine çevirebileceklerini düşünsünler. Biz buna karşı değiliz. Bu kadar üzücü olmasaydı komik olurdu. Ukrayna'daki bu bitmek bilmeyen seferberlik, histeri, iç sorunlar, er ya da geç bir anlaşmayla sonuçlanacaktır" dedi.

Rusya'nın Şubat 2022'deki işgalinden bu yana Ukrayna'ya 110 milyar dolardan fazla yardım gönderen Washington, Putin'in şartları hakkında konuşmak istemediğini açıkça belirtti. Putin, en son Ekim 2021'de CNBC'den Hadley Gamble'ın kendisiyle konuştuğu bir ABD medya kuruluşu tarafından resmi olarak röportaj yapmıştı.

Carlson röportajı, ABD'li milletvekillerinin Ukrayna'nın savaş çabaları için daha fazla para sağlayıp sağlamamayı tartıştığı bir dönemde geldi. Ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in popüler genelkurmay başkanını kara kuvvetleri komutanıyla değiştirmesiyle aynı gün yayınlandı.

Öte yandan Kremlin, Putin'in Carlson röportajını, eski Fox News sunucusunun yaklaşımının birçok Batılı haber kaynağının Ukrayna çatışmasına ilişkin "tek taraflı" haberlerinden farklı olması nedeniyle kabul ettiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN