Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye telefonu

Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye telefonu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7’lik depremde kurtarma ekiplerinin zorlu çalışmalarıyla beraber bilanço ağırlaşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Rusya lideri Putin, depremde hayatını kaybedenlerle ilgili taziyelerini iletirken, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Türkiye, sabah saatlerinde Kahramanmaraş'tan gelen haberle şoka uyandı. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 10 ili etkiledi.

Türkiye’nin birçok noktası ve komşu ülkelerden hissedilen şiddetli deprem, özellikle Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye ve Adıyaman'da hissedilirken, bu şehirlerde çok sayıda bina yıkıldı.

DESTEK YOLDA

Kurtarma ekiplerinin yoğun çalışması tüm hızıyla devam ederken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Rusya Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybedenler için taziyelerini ileterek Rusya’nın Türkiye’ye arama kurtarma ve afetle mücadele alanında yapacağı desteklere ilişkin de bilgi verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN