Putin'den savaş açıklaması: Dünya genelinde çatışma çıkma potansiyeli yüksek

Putin'den savaş açıklaması: Dünya genelinde çatışma çıkma potansiyeli yüksek

Putin, ABD'nin Ukrayna'nın silah deposu olduğunu belirtip "Ukrayna'nın kirli bomba kullanma planından haberdarız" dedi. Putin, ayrıca "Dünyada ve bölgede çatışma ihtimali halen yüksek" ifadelerini kullandı.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Güvenlik Kurumları ve İstihbarat Servisleri Yöneticiler Konseyi 51. Toplantısı'nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın askeri-biyolojik deney poligonuna çevrildiğinin ve şimdi de bu ülkeye ağır silahlar da dahil silah pompalandığının altını çizerek Kiev rejiminin nükleer silah edinme isteğinin ve provokasyon amacıyla 'kirli bomba' kullanma planlarının da dikkatlerinden kaçmadığını belirtti.

Rusya lideri, Ukrayna'nın ABD'nin dış politika aracı haline geldiğini ve egemenliğini neredeyse tamamen kaybettiğini de sözlerine ekleyerek Ukrayna'daki silah karaborsasının ciddi tehditler oluşturduğundan bahsetti.

'GÜVENLİK ARTTIRILACAK'

Putin, taşınabilir hava savunma sistemleri, yüksek hassasiyetli silahlar da dahil güçlü imha araçlarının teröristlerin eline geçme risklerinin mevcut olduğunu belirtti. Sınır ötesi suç gruplarının Ukrayna'daki silahların diğer bölgelere kaçırılmasında aktif olarak yer aldığını vurguladı.

Putin ayrıca açıklamasında, dünyada ve bölgede çatışma ihtimalinin halen yüksek olduğunu dile getirerek, "Kırım Köprüsü ve Kursk Santrali'ne yönelik saldırılar kritik altyapı tesislerin güvenliğin arttırılması ihtiyacını gösterdi." diye ekledi.

Dünyanın herkesin gözü önünde değişmekte ve gerçekten çok kutuplu bir hale gelmekte olduğunu belirten Putin, ancak uluslararası toplumun bazı üyelerinin ne pahasına olursa olsun sarsılan hegemonyalarını sürdürmeye, çok çeşitli siyasi, askeri, ekonomik, istihbarati ve benzeri yöntem ve araçları kullanmaya çalıştıklarını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN