Kanlı savaşa devam eden Putin işgal ettiği Herson ve Luhansk bölgesini ziyaret etti

Kanlı savaşa devam eden Putin işgal ettiği Herson ve Luhansk bölgesini ziyaret etti

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken Putin sürpriz bir hamle yaparak ilhak ettiği Herson ve Luhansk bölgesini ziyaret etti. Putin, savaşın seyrine dair bilgi alırken, ziyareti Kremlin tarafından dünyaya duyuruldu.

Rusya-Ukrayna krizi devam ederken Putin yine tepki çekecek bir hamlede bulundu. Son olarak Ukrayna’nın gemilerinin incelenmesine izin vermeyen Rusya, tahıl anlaşmasını riske atmıştı.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği, Rusya Devlet Başkanı Putin’in geçtiğimiz yılın Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor.

İŞGAL ETTİĞİ İKİ BÖLGEYE ZİYARET

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz 19 Mart’ta Ukrayna’dan ilhak edilen Mariupol kentini ziyaret etmesinin ardından bu kez Herson ve Luhansk bölgelerine sürpriz bir ziyaret etti

Herson’daki askeri havaalanına gelen Putin, Dnipro askeri birliklerini ziyaret ederek komutan Oleg Makaraviç’ten bölgeye ilişkin bilgiler aldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Mikhail Teplinsky ile de görüşme gerçekleştiren Putin’e, Herson ve Zaporijya’daki güncel duruma dair son gelişmeler aktarıldı. Putin, görüşmelerin ardından helikopterle Herson bölgesini havadan inceledi.

KOMUTANLARA HEDİYE VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, Herson ziyaretinin ardından Luhansk bölgesine geldi. Cephedeki son durumla ilgili komutanlardan bilgi alan Putin, Vostok Ulusal Muhafızlar Karargahını da ziyaret etti.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Putin’in Herson ve Luhansk ziyaretlerinde Paskalya Bayramı nedeniyle cephedeki komutanlara hediye takdim ettiği kaydedildi. Ziyaretlerin tarihine ilişkin açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN