Putin'in ateşkes önerisinin ABD tarafından reddedildi iddiası

Putin'in ateşkes önerisinin ABD tarafından reddedildi iddiası

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Putin hakkında önemli bir iddiada bulunuldu. Reuters'a konuşan üç kaynağa göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da savaşı dondurmak için ateşkes önerisi ABD tarafından reddedildi.

Üç Rus kaynağın Reuters'e verdiği bilgiye göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da savaşı dondurmak için ateşkes önerisinin, aracılar arasındaki temaslar sonrasında ABD tarafından reddedildiği belirtildi.

Reuters’ta yer alan habere göre, ABD'li bir kaynak herhangi bir resmi temas olduğunu kabul etmedi ve Washington'un Ukrayna'yı içermeyen görüşmelere katılmayacağını söyledi.

Rus kaynaklar, Putin'in 2023'te Moskova'nın Orta Doğu'daki Arap ortakları ve diğerleri de dahil olmak üzere aracılar yardımıyla kamuya açık ve özel olarak Washington'a Ukrayna'da ateşkesi düşünmeye hazır olduğuna dair sinyaller gönderdiğini söyledi.

'AMERİKALILARLA TEMASLAR BOŞA ÇIKTI'

Putin mevcut hatlardaki çatışmayı dondurmayı teklif ediyordu ve Rusya tarafından kontrol edilen Ukrayna topraklarından vazgeçmek istemiyordu, ancak bu sinyal, Kremlin'deki bazılarının bir tür barışa giden en iyi yol olarak gördüğü şeyi sunuyordu. 2023 sonu ve 2024 başındaki görüşmeler hakkında bilgisi olan üst düzey bir Rus kaynak, durumun hassasiyeti nedeniyle isminin gizli kalması kaydıyla Reuters'e "Amerikalılarla temaslar boşa çıktı" dedi.

Temaslar hakkında bilgisi olan ikinci bir Rus kaynak Reuters'e, Amerikalıların aracılar aracılığıyla Moskova'ya, Ukrayna'nın katılımı olmadan olası bir ateşkesi görüşmeyeceklerini söylediklerini ve bu nedenle temasların başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN