Putin’in ‘küçük ortağı’ Lukaşenko’dan ilginç sözler: Ukrayna’nın mahvolduğunu görmek acı veriyor

Putin’in ‘küçük ortağı’ Lukaşenko’dan ilginç sözler: Ukrayna’nın mahvolduğunu görmek acı veriyor

İkinci yılında tüm hızıyla süren kanlı Ukrayna işgalinde Rus güçleri adına önemli rol oynayan Belarus’un Devlet Başkanı Lukaşenko, bu kadar büyük potansiyele sahip ülkenin mahvolduğunu görmenin kendisine acı verdiğini belirtti.

Rusya lideri Vladimir Putin’in yakın müttefiklerinden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, katıldığı bir YouTube programında, Ukrayna'nın savaşa devam etmeyi seçerse tüm topraklarını kaybedebileceğini söyleyerek ülkenin oligarklar tarafından mahvolduğunu görmenin kendisine acı verdiğini ekledi.

‘SAVAŞIRSANIZ DAHA ÇOK TOPRAK KAYBEDERSİNİZ’

Ukraynalı gazeteci Diana Panchenko’ya konuşan Lukaşenko, Donbas, Herson ve Zaporijya’yı kastederek "Evet, bu bölgeler için mücadeleye devam edebilirsiniz. Onlardan vazgeçilmesini falan söylemiyorum. Ancak başka bir yöntem seçin. Bu bölgeler için savaşırsanız, daha fazla toprak kaybedersiniz” ifadelerini kullandı.

Son olarak Rusya merkezli askeri şirket Wagner’in Putin yönetimine karşı isyanında arabuluculuk yaparak kritik rol oynayan Belarus lideri, Rusya'nın Ukrayna'daki ana hedefine çoktan ulaşıldığını belirterek Moskova'nın kapısında saldırgan ve düşmanca bir rejimi kabul etmeyeceğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN