Putin'in montunun fiyatı gündem oldu: Rusya’daki asgari ücretin 25 katı

Putin'in montunun fiyatı gündem oldu: Rusya’daki asgari ücretin 25 katı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Kırım’ın ilhakının 8. yılı için başkent Moskova’da düzenlenen etkinlikte giydiği yaklaşık 195 bin TL değerindeki palto çok konuşuldu. Rusya'daki aylık asgari maaşın yaklaşık 25 katı olduğu öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın ilhakının 8. yılı için başkent Moskova’da düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu. Putin’in konuşması yerine giydikleri sosyal medyada gündem oldu.

ekran-alintisi-001.png

ABD’nin ve Batı’nın yaptırımları sonrası Sovyet dönemindeki yoksullukla karşı karşı kalan Rus halkını selamlayan Putin, 10 bin sterlin yani ortalama 195 bin TL değerindeki İtalyan tasarımcı Loro Piano imzalı ceketle etkinlikte yerini aldı. Putin’in 1.5 milyon Rus rublesine denk gelen ceketi ile Rusların ‘evrensel değerleri’ için savaşması ile övündü.

55527111-10628565-image-a-41-1647630311456.jpg

ASGARİ ÜCRETİN 25 KATINA DENK

2021’de, ortalama bir Rus’un yıllık maaşı 678 bin ruble idi, bu da Putin'in paltosunun maliyetinin yarısından daha fazlasına denk geliyor. Bu oran aylık maaş ile karşılaştırıldığında ise asgari ücretin 25 katına denk.

MİLLET AÇKEN O MİLYARLIK PALTO GİYİYOR

Sosyal medyada birçok kişi Putin’in lüks tercihlerine tepki gösterirken, “Millet açken o milyarlık palto giyiyor.”, “Bir yanda savaşan insanlar bir yanda Putin’in lüks zevkleri”, “Putin, Ukrayna’da soykırım yaparken bir yandan da Loro Piana mont giyiyor.” “Bir Rus’un yıllık maaşının tam 25 katı” gibi yorumlar yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN