Putin'in yasadışı sandığı ilhak tiyatrosunu gizleyemedi: Boş pusula ile işgal

Putin'in yasadışı sandığı ilhak tiyatrosunu gizleyemedi: Boş pusula ile işgal

Rusya, dünyanın karşı çıktığı yasadışı referandumunun adil yapıldığını göstermek için dünyaya fotoğraflar servis etti. Ancak Rus görevliler tarafından boşaltılan sandıklardaki pusulaların boş olduğu görüldü. Rus yetkililerin boş pusulaları sayıp kayda geçirdiği belirtildi.

Rusya, Ukrayna'daki Moskova yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde düzenlenen referandumlarda 'Rusya'ya bağlanma' kararı çıktığını duyurdu. Moskova her ne kadar oylamaya katılanların yüzde 98,42'sinin kendisine bağlanmasını istediğini söylese de Uluslar arası camia bunu kabul etmiyor.

whatsapp-image-2022-09-28-at-17-26a.jpg

Öte yandan Rusya'nın yasadışı işgale kapı aralayan referandumun sonuçları tartışılmaya devam ederken Moskova, sandığın şeffaflığını göstermek için fotoğraflar paylaştı. Ancak fotoğraflarda referandum yapılan yerlerde kurulan sandıkların içinden çıkan pusulaların boş olduğu görüldü. Pusulalarda evet hayır kısımlarının bol olduğu sandık dolusu pusulaların masaların üzerine boşaltılarak sayıldığı belirlendi.

whatsapp-image-2022-09-28-at-17-26.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN