Putin’in yeni taarruz yapacağı iddiaları devam ederken… Rus ordusundan son 24 saatte 61 saldırı

Putin’in yeni taarruz yapacağı iddiaları devam ederken… Rus ordusundan son 24 saatte 61 saldırı

Putin liderliğindeki Rusya’nın kanlı Ukrayna işgali tüm hızıyla devam ederken, Rusya’yla ilgili dört koldan yeni taarruz söylentileri devam ediyor. Ukraynalı yetkililerin bildirdiğine göre, Rus güçleri son 24 saatte 61 saldırı düzenledi.

Savaşın yıl dönümü olan 24 Şubat’a günler kala, Putin’in adeta hezimet yaşadığı Ukrayna’da saldırılarının dozunu artırması beklenirken, kanlı işgalde son bir günde 61 saldırı düzenlendi.

‘HASTANELER YARALI RUS ASKERLERİYLE DOLDU’

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın Kupyansk, Liman, Bahmut, Aviyivka ve Novopavlivsk yönlerindeki operasyonlara yoğunlaştığı belirtildi.

Son 24 saatte Rus ordusunun, Harkov’un sivil altyapılarına roket sistemiyle 61 saldırı düzenlediği söylenen açıklamada, saldırılara verilen karşılıklarla, Rus kontrolündeki Gorlivka şehrindeki hastanelerin yaralı Rus askerleriyle dolduğu ileri sürüldü.

‘RUSYA BİR ŞEYLER DENEYEBİLİR’

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya’nın yeni ve büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu ileri sürdü ve bunun savaşın yıl dönümü olan 24 Şubat’ta başlayabileceği konusunda uyardı.

Reznikov, Moskova’nın yüz binlerce asker topladığını ve geçen yıl başlayan askeri operasyonun yıldönümü dolayısıyla ‘bir şeyler deneyebileceğini’ söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN