Resmen demografik bir ulusal acil durum ilan edildi! Çocuk bakımına verilen destekler artırılacak

Resmen demografik bir ulusal acil durum ilan edildi! Çocuk bakımına verilen destekler artırılacak

Doğum oranında yaşanan ciddi düşüş nedeniyle resmen demografik bir ulusal acil durum ilan edildi! Geçici bir bakanlık kurulacak! Genç nüfusun çoğalması için harekete geçildi. Çocuk bakımına verilen destekler artırılacak...

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Seul'ün güneyindeki Seongnam Ar-Ge Merkezi'nde düzenlenen "düşük doğum oranı ve yaşlanan nüfus" konulu toplantıda kritik açıklamalarda bulundu. Ülkenin demografik krizle karşı karşıya olduğunu belirten Yoon, düşük doğum oranıyla mücadele etmek için hükümetin her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.

Devlet Başkanı "ulusal acil durum ilan ediyorum" sözleriyle haberi verdi! - Dünya Haberleri

DEMOGRAFİK ULUSAL ACİL DURUM İLANI

Başkan Yoon, "Bugün resmen demografik bir ulusal acil durum ilan ediyorum. Düşük doğum oranı sorunu aşılana kadar kapsamlı bir müdahale sistemini etkinleştireceğiz." dedi. Bu kapsamda üç ana alan üzerinde yoğunlaşacaklarını belirten Yoon, iş ve yaşam dengesinin sağlanması, çocuk bakımının iyileştirilmesi ve daha iyi barınma olanaklarının sunulmasının öncelikleri arasında olduğunu açıkladı.

ÇOCUK BAKIMINA DESTEK VE EĞİTİM YÜKÜNÜN HAFİFLETİLMESİ

Yoon, ebeveynler üzerindeki eğitim yükünü hafifletmek amacıyla çocuk bakımına verilen desteğin artırılacağını ve ilkokullarda okul sonrası programların genişletileceğini ifade etti. Bu önlemlerin etkili bir şekilde uygulanabilmesi için geçici olarak Nüfus Strateji Planlama Bakanlığı'nın kurulacağını duyurdu.

GÜNEY KORE'NİN DÜŞÜK DOĞUM ORANI ENDİŞE VERİYOR

Güney Kore, 2023 yılında 0,72 ile en düşük doğum oranına sahip ülkeler arasında ilk sıraya yerleşmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN