Rus heyeti "Operasyonları azaltıyoruz" demişti: Irpin'de kan donduran görüntüler

Dün İstanbul'da Ukrayna heyetleri ile bir araya gelen Rus heyetleri müzakerelerin ardından umut veren açıklamalar yapmıştı. 'Operasyonları azaltacağız' diyen Rus heyetlerinin açıklamasından sonra İrpin'de çekilen görüntüler kamuoyunu dehşete düşürdü.

Ukrayna heyetleri ile dün İstanbul'da yapılan müzakerelerin ardından Rus heyetlerinin umut veren açıklamalar yapsa da Irpin'de çekilen görüntüler kan dondurdu. Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yakınında olan Irpin'deki yıkılmış evler, hasar görmüş otomobiller, parçalanmış kaldırım ve yolların yanı sıra sokaklarda çürüyen cansız bedenlerin görüntüleri kan dondurdu.

Rusya ile Ukrayna arasında dün İstanbul'da gerçekleşen müzakereler sonrasında Rus yetkililer Kiev ve Çernihiv'de "iyi niyet göstergesi" olarak askerlerin ve baskıyı azaltma kararı alındığını duyurmuştu.

İRPİN'DEKİ GÖRÜNTÜLER KAN DONDURDU

Sözcü'nün haberine göre, hem Ukrayna hem de batı ülkeleri Rusya'nın bu açıklamasına şüpheyle yaklaşırken, Kiev yakınlarındaki Irpin'de çekilen görüntüler ise kan dondurdu. Ukrayna'daki sivil toplum kuruluşu Ukranian Witness Project tarafından çekilen ve ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'de yayınlanan görüntüler Kiev'in dibinde olan İrpin'de yaşanan şiddetin boyutunu gözler önüne seriyor.

YIKILMIŞ EVLER, PARÇALANMIŞ YOLLAR...

Ukrayna askerlerinin önceki gün tekrar ele geçirdiği İrpin'de çekilen görüntüler ise bir felaket sonrasını gösteriyor. Sessizliğin yaşandığı ve sokakta köpeklerin dolaştığı İrpin'de yıkılmış evler, büyük hasar görmüş otomobiller, parçalanmış kaldırım ve yollar görülüyor.

ukrayna.png

PAZAR ARABASIYLA GİDERKEN YOLDA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Reuters haber ajansının paylaştığı fotoğraflardaki en acı görüntüler ise yol kenarlarında bulunan cansız bedenler. Fotoğraflarda deri ceketli bir bireyin elinde pazar arabası tuttuğu görülüyor. Yüzü dönük olan bu kişinin ne zaman öldüğü bilinmiyor.

ukrayna2.png

SOKAKTA ÇÜRÜMEYE YÜZ TUTAN 5 CANSIZ BEDEN

Öte yandan fotoğraflarda bir otomobilin içinde arkadan vurulmuş bir kişinin cansız bedeni de görülüyor. CNN'in paylaştığı görüntülerde ise en az 5 kişinin cansız bedeni sokakta çürümeye terk edilmiş bir şekilde görülüyor.

ukrayna3.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN