Rus ordusu nükleer santrali vurdu, bitcoin düştü

Rus ordusu nükleer santrali vurdu, bitcoin düştü

Rus ordusu Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali’ni vurmasının ardından çıkan yangın sonrası kripto paralarda sert düşüş yaşandı. Bitcoin, 41 bin dolar seviyelerini gördü.

Rusya'nın Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’ni vurması tüm dünyada paniğe neden oldu. Avrupa'nın en büyük nükleer santralindeki yangın, hisse senedi piyasaları ile birlikte kripto piyasasında sert düşüşler görüldü.

Dün 44 bin dolar seviyelerine yakın olan Bitcoin, bugün 41 bin dolar seviyelerine kadar geriledi.

Ethereum da yüzde 4'ün üzerinde düşüşle 2 bin 700 doların altını gördü.

35 BİN DOLARIN ALTINI GÖRMÜŞTÜ

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlamasıyla birlikte düşüşe geçmiş, işgalin ilk gününde Bitcoin 35 bin doların altını görmüştü.

Daha sonra, Rusya'nın yaptırımları aşmak için kripto paraları kullanabileceğine dair haberlerle Bitcoin ve diğer kripto paralarda yükseliş görüldü.

Ancak çatışmaların ve yaptırımların büyümesi, küresel ekonomi ve piyasalara dair endişeleri artırınca kripto paralarda da gerileme başlamıştı.

EN BÜYÜK SANTRALLERDEN BİRİ

Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda yangın çıktı. Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın en büyük 10 nükleer santralinden biri olarak biliniyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askeri birliklerin Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırılarının durdurulması gerektiğini belirterek bir patlama olması halinde bunun, Avrupa’nın sonu olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN