Rus valinin oğlu ABD’ye teslim edilecekti: Askeri teknoloji kaçakçılığı yapan adam ev hapsinden kaçtı

Rus valinin oğlu ABD’ye teslim edilecekti: Askeri teknoloji kaçakçılığı yapan adam ev hapsinden kaçtı

İtalya’da bir mahkemenin, Rusya'da bir valinin askeri teknoloji kaçakçılığı yapmakla suçlanan oğlu, ABD makamlarına teslim etmeyi kabul etmesinden bir gün sonra ev hapsinden kaçtı.

İtalyan yetkililer, geçtiğimiz ekim ayında Milano'daki Malpensa Havalimanı'nda uluslararası tutuklama emriyle gözaltına alınan Artem Uss'un mahkeme kararıyla elektronik bilekliğini kırarak Milano’daki evinden kaçtığını duyurdu.

ABD’li savcılar, geçen yıl Uss ve diğer dört Rus vatandaşını ABD'li üreticilerden alınan askeri teknolojileri Rusya’nın Ukrayna işgalinde kullanmasını sağmakla suçluyordu. Müfettişler, teknolojiyi nakletmek için bir Alman şirketi kullandıklarını söyledi.

Uss ayrıca, yaptırımları ihlal ederek Venezuela'dan Rusya'ya petrol taşımak ve banka dolandırıcılığı yapmakla da suçlanıyor.

'İTALYA’DAN KAÇMIŞ OLABİLİR' ENDİŞESİ

Milano'daki bir temyiz mahkemesinden yapılan açıklamada, Uss'un askeri teknoloji kaçakçılığı yapmaktan değil, petrol kaçakçılığı yapmakta delil yetersizliğinden dolayı iade edilmesini kabul ettiğini duyurdu.

İtalyan yetkililer, Sibirya’daki Krasnoyarsk Bölge Valisi Aleksander Uss'un oğlu olan Artem Uss’un ülkeyi çoktan terk ettiğinden korkuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN