Rus yapımı savaş uçakları üç ay sonra İran’da

Rus yapımı savaş uçakları üç ay sonra İran’da

İran medyasına Rus uçaklarıyla ilgili konuşan Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Şehriyar Haydari, İran'ın Rusya'dan sipariş ettiği Su-35 savaş uçaklarının mart sonunda teslim edileceğini söyledi.

Tasnim haber ajansına konuşan Haydari, İran'ın Rusya'ya hava savunma sistemleri, füze sistemleri ve helikopterler de dahil olmak üzere bir dizi başka askeri teçhizat siparişi verdiğini ve bunların çoğunun yakında teslim alınacağını kaydetti.

RUSYA VE İRAN YAKINLAŞIYOR

Daha önce basında çıkan haberler, İran'ın öncelikle hava üstünlüğü misyonları için kullanılan dördüncü nesil çift motorlu, süper manevra kabiliyetine sahip savaş uçaklarından 24 tane alacağını ileri sürüyordu.

İki ülke son aylarda ekonomik, ticari, enerji ve askeri işbirliklerini ilerletmek için önemli anlaşmalar imzalarken, İran, 1990'larda satın aldığı birkaç Rus MiG-29 Fulcrum avcı uçağı dışında, son yıllarda herhangi bir yeni savaş uçağı satın almadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN