Rusya bir gecede 3 bölgede 11 İHA düşürdü

Rusya bir gecede 3 bölgede 11 İHA düşürdü

Rusya Savunma Bakanlığı, bir gecede Belgorod, Kursk ve Voronej bölgeleri üzerinde 11 İHA'nın düşürüldüğünü açıkladı. Ayrıca Rus hava savunma sistemlerinin Belgorod bölgesi üzerinde ikisi Voronej bölgesi üzerinde ve biri Kursk bölgesi üzerinde olmak üzere sekiz İHA'yı imha ettiğini iddia etti.

Rusya-Ukrayna savaşında son aylarda Rusya topraklarına İHA saldırıları düzenli olarak rapor ediliyor. Moskova sıklıkla Ukrayna'yı suçlarken, Kiev nadiren Rusya topraklarına yönelik saldırıların doğrudan sorumluluğunu üstleniyor.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı bir gecede Belgorod, Kursk ve Voronej bölgeleri üzerinde 11 İHA'nın düşürüldüğünü açıkladı.

Ayrıca Rus hava savunma sistemlerinin Belgorod bölgesi üzerinde ikisi Voronej bölgesi üzerinde ve biri Kursk bölgesi üzerinde olmak üzere sekiz İHA'yı imha ettiğini iddia etti.

Belgorod Bölgesi Valisi Vyacheslav Gladkov, resmi Telegram kanalı aracılığıyla, bölge merkezine 21 kilometre uzaklıktaki Stroitel kenti yakınlarında iki insansız hava aracının düşürüldüğünü söyledi. Herhangi bir can kaybı veya hasar bildirilmedi.

Rusya'nın Belgorod bölgesi, Ukrayna'nın Luhansk, Harkov ve Sumi Bölgeleri ile komşudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN