Rusya'da yanlışlıkla ölen asker sayısı yayımlandı

Rusya'da yanlışlıkla ölen asker sayısı yayımlandı

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ederken, Moskova yanlısı bir medya kuruluşu, 24 Şubat'tan beri Ukrayna topraklarında ölen Rus askerlerinin sayısını yayımladı. Kısa bir süre sonra kaldırılan veriler çok konuşuldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ederken, Moskova yanlısı bir medya kuruluşu, 24 Şubat'tan beri Ukrayna topraklarında ölen Rus askerlerinin sayısını yayımladı. Kısa bir süre sonra kaldırılan veriler çok konuşuldu. Verilerde 9861 Rus askerinin savaşta öldüğü görülürken, 16.153 Rus askerinin ise yaralandığı kayıtlara geçiyor.

2 MART'TA 498 OLARAK AÇIKLANMIŞTI

2 Mart’ta 498 askerin öldüğünü açıklayan Rusya’nın ölen asker sayısı ise şaşkınlık yarattı. Sovyetler Birliği’nin 1979’da Afganistan’ı işgal ettiği ve 10 yıl süren savaşta yaklaşık 15 bin Sovyet askeri yaşamını yitirmişti.

Yanlı gazete Komsomolskaya Pravda’nın internet sitesine yüklenen verilerin kısa bir süre içinde kaldırıldığını aktaran İngiliz medyası, Ukrayna yanlısı bir gazetecinin bu verileri yüklemiş olabileceğini öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN