Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grushko: NATO ile hiçbir olay olmayacağının garantisi yok

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grushko: NATO ile hiçbir olay olmayacağının garantisi yok

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, Ukrayna krizine dair konuştu. NATO’nun Ukrayna’ya silah sağlamaya devam ettiğini hatırlatan Grushko,"Ukrayna’ya silah tedarik programı konusunda son derece endişeliyiz ve bu durumda her şey çok tehlikeli. NATO ile hiçbir olay olmayacağının garantisi yok ve bu olayların kesinlikle istenmeyen bir yöne tırmanmayacağının da garantisi yok" dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, Rus basınına konuştu. Rusya ile NATO arasında doğrudan bir çatışma riskinin olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Grushko, Rusya ile NATO arasında çatışma riskinin tamamen göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

Grushko, "Ukrayna’ya silah tedarik programı konusunda son derece endişeliyiz ve bu durumda her şey çok tehlikeli. (NATO ile) Hiçbir olay olmayacağının garantisi yok ve bu olayların kesinlikle istenmeyen bir yöne tırmanmayacağının da garantisi yok" dedi.

Rusya ile NATO arasındaki bu tür olayların potansiyel risklerine değinen Rus diplomat, Moskova yönetiminin NATO’nun Ukrayna’daki duruma askeri olarak müdahale etmemesinin "mantıklı" olduğuna inandığını söyledi.

Grushko, "Bu, NATO’nun eylemlerinde en azından bir miktar sağduyu bulunduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN