Rusya Renault'u devletleştirdi: 1 ruble detayı

Rusya Renault'u devletleştirdi: 1 ruble detayı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekâtı sonrasında Kremlin'e karşı ağır yaptırım kararları alınmış ve birçok uluslararası şirket ülkeden ayrılma kararı almıştı. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Fransız şirketi Renault’un Rusya’daki tüm varlıklarının Rus devletine devredildiğini duyurdu.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle Moskova yönetimine yönelik yaptırım kararları alınmış, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği'nin (AB) aldığı yaptırımlara karşı Kremlin de önlem alıcı adımlar atmıştı. Rusya bu kapsamda Fransız otomotiv Renault ile yapılan anlaşma kapsamında ülkedeki malvarlıklarını devletleştirdi.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Renault ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Rus hükümeti ve Moskova belediye yönetimine devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığı belirtildi.

MOSKOVA BELEDİYESİNE DEVREDİLDİ

Anlaşmaya göre, Renault Rusya’nın tüm payının Moskova belediye yönetimine devredildiği, Fransız şirketin, ülkenin en büyük otomobil şirketi Avtovaz’daki yüzde 68 payının ise NAMI adlı Rus enstitüsüne geçeceği kaydedildi.

Açıklamada, Renault’un Avtovaz’daki payını 6 yıl içerisinde geri alma hakkına sahip olduğuna işaret edildi.

İŞTE 1 RUBLE DETAYI

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, 27 Nisan’da yaptığı açıklamada, Renault’un Rusya’daki varlıklarının sembolik “1 ruble” karşılığında devredileceğini duyurmuş, şirketin Rusya’daki faaliyetlerini durdurması nedeniyle alternatif bulmak zorunda olduklarını söylemişti.

Renault, yaptırımlar nedeniyle Rusya’daki fabrikasında üretimi durdurma kararı almış, Avtovaz için seçeneklerini gözden geçirdiğini duyurmuştu.

PUTİN DESTEKLEMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetin önerdiği, ülkeden ayrılma kararı alan yabancı şirketlere devlet tarafından yönetim atanmasına yönelik teklifi desteklemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN