Rusya’da bir apartmana İHA düştü

Rusya’da bir apartmana İHA düştü

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan çatışmalar sürüyor. Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmesiyle başlayan savaşta birçok sivil yaşamını yitirirken yerleşim alanlarında sık sık çatışmalardan olumsuz etkileniyor. Rusya’nın Ukrayna’ya sınırına yakın Voronej kentinde bir apartmana İHA düşmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

Rusya-Ukrayna savaşında özellikle sınır bölgelerindeki siviller ve sivil yerşelim alanları da çatışmalara şahit oluyor. Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın Voronej kentinde sabah saatlerinde bir apartmana insansız hava aracı düştü. Çarpmanın etkisiyle binada yangın çıkarken itfaiye ve kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Kısa süren müdahalenin ardından yangının söndürüldüğü olayda 3 kişi hafif yaralandı.

YARALANANLAR HASTANEYE KALDIRILDI

Voronej Valisi Aleksandr Gusev sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cam kırıkları nedeniyle yaralananların hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da olayla ilişkin yaptığı açıklamada Ukrayna’yı suçladı. Peskov, "Kiev rejimi sivil tesislere ve insanların yaşadığı binalara saldırmayı sürdürüyor. Ancak biz de savaşmayı ve özel askeri operasyonu sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyururken, binadan ve çevresinden drone parçalarının toplanarak inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN