Rusya’da medyaya baskı sürüyor: Bir kuruluş daha ‘yabancı ajan’ olarak tanımlandı

Rusya’da medyaya baskı sürüyor: Bir kuruluş daha ‘yabancı ajan’ olarak tanımlandı

Kanlı Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana ülke medyasına baskıyı artıran Rus yetkililer, savaşla ilgili yalan haberler yayınladığı gerekçesiyle The Moskova Times isimli medya kuruluşunu ‘Yabancı Ajan’ kategorisine aldı.

24 Şubat 2022 patlak veren Ukrayna işgalinde Rusya’da yayın yapan bazı medya kuruluşları savaş karşıtı yayın yaparken, Rus mahkemeleri ve Rusya Adalet Bakanlığı medya kuruluşlarını ‘Yabancı Ajan’ kategorisine alıyor.

‘RUS YETKİLİLERİN İMAJINI BOZUYOR’

Son gelişmede, çevrimiçi yayın formatıyla yayın yapan The Moskova Times isimli medya kuruluşu Rusya Adalet Bakanlığı tarafından Yabancı Ajan kategorisine alındı. Açıklamada, bu kararın gerekçesi olarak The Moskova Times’ın, Rus politikacıların aldığı karar ve açıklamaları okuyucularına yalan ifadelerle aktardığına, Rus yetkililer hakkında olumsuz imaj oluşturduğuna ve yabancı ajanlardan gelen bilgileri haberleştirerek okuyucularına aktardığına dair suçlamalar yöneltildi.

Öte yandan, Rusya’da faaliyet gösteren HideMy.name isimli bir VPN şirketi de Yabancı Ajan kategorisine alınırken bu şirketin de yasaklı sitelere erişim engelini kırarak yalan bilgilerin internet kullanıcılarına ulaştırılmasını sağladığı belirtildi.

Ayrıca Rus insan aktivisti Grigory Sverdlin, oyuncu Yana Troyanova, siyaset bilimci Marat Nikandrov ve gazeteci İlya Ber de halka Ukrayna savaşı başta olmak üzere politikacıların beyanlarıyla ilgili yalan bilgiler aktardıkları gerekçesiyle Yabancı Ajan kategorisine alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN