Rusya'dan tepki çeken görüntüler! Minik çocukları tanka çevirdiler

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 74 gündür devam ederken Rus füzeleri birçok kenti vuruyor. 9 Mayıs'ta kutlanacak olan "Zafer Günü" öncesinde sosyal medyaya düşen görüntüler Putin yönetiminin gözünün ne kadar döndüğünü bir kez daha gösterdi. İşgalci Rusya, kutlamalarda küçük çocukları 'Z' sembolünün yazılı olduğu maket tanklarla yürüttü.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 74. güne girilirken, yarın kutlanacak olan "Zafer Günü" öncesinde Rus ordusu, Kızıl Meydan'da askeri geçit töreni provası gerçekleştirdi.

zef.jpg

9 Mayıs Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Nazileri mağlup edişinin anısına "Zafer Günü" olarak kutlanıyor.

ÇOCUKLARI TANK YAPTILAR!

Rusya'da kutlamalar bugünden başlarken Putin'in savaşın çirkin yüzüne minik çocukları alet ettiği görüntüler tepki çekti. Kutlamalar sırasında çocukların maket tankların içine yerleştirildiği görüldü.

Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan gazeteci A. Kutalmış Işık, ''Minik masum çocukların zihinlerinin işgalci bir rejim tarafından zehirlenmesi insan hakları ihlalidir. Öyle ki; Ukrayna’nın zaferi, Rusya’nın da zaferi olacak. Rus milleti de insanca yaşam için bir fırsat sahibi olacak.'' ifadelerine yer verdi.

KÜÇÜK ÇOCUKLARA GÖZALTI

Putin yönetimi daha önce de Rusya'nın başkenti Moskova'da Ukrayna Büyükelçiliği’ne giderek, "Savaşa hayır" yazılı dövizle elçiliğin önüne çiçek bırakan 2 anne ve 5 çocuk Rus polisler tarafından gözaltına almıştı.

rus.jpg

Savaş hayır diyen çocukların polis merkezindeki tedirgin bakışları savaşın korkunç yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştı

PUTİN NE KONUŞACAK?

Dünya bu tarihe odaklanırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın ne konuşacağı merak ediliyor.

Bazı analistlere göre Rusya, Ukrayna savaşında hüsrana uğradı. Beklediği kısa ve kolay zaferi elde edemedi. Putin, Ukraynalıların büyük direnişi ile karşılaştı. Uzmanlar, Putin'in önünde iki seçeneğin olduğu belirtiyor.

ZAFER Mİ SAVAŞ MI?

İddiaya göre Rus lider Putin, yarın başkent Moskova'da yapacağı konuşmada "zafer ilan edecek.

Bir süredir Donbas'a odaklanan, Kiev'den çekilen, Mariupol'de büyük oranda kontrol sağlayan Rus ordusunun başarılı olduğunu duyuracak. Böylece savaşı bitirecek. Ancak bunun tam tersini düşünenler de var. Bazı uzmanların düşüncesi Putin'in topyekun savaş ve seferberlik ilan edeceği yönünde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN