Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı: Ölü sayısı artıyor, kayıplar var

Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı: Ölü sayısı artıyor, kayıplar var

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ediyor. Rus güçlerinin Dnipro'ya füze saldırısı düzenlemesinin ardından son durumu değerlendiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırıda hayatını kaybedenlerin 30'a yükseldiğini, 30'dan fazla kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Rus güçlerinin Dnipro'ya füze saldırısı düzenlemesinin ardından görüntülü mesajında halka seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, enkaz alanında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a çıktığını açıkladı. Zelenskiy, 30'dan fazla kişinin de kayıp olduğunu belirtti.

Zelenskyi, "Kurtarma operasyonu, bir canı kurtarmak için en ufak bir umut olduğu sürece devam edecektir" dedi.

Rusya'yı Ukrayna'da sivillere yönelik saldırılar düzenlemekle suçlayan Zelenskiy, sözkonusu ülkeye karşı yaptırımların arttırılması için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

'DONBAS'TA SICAK ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR'

Öte yandan, Rusya'ya karşı savaşın devam ettiği ülkesindeki cephelerde son gelişmeleri değerlendiren Zelenskiy, Donbas bölgesinde sıcak çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Özelikle en yoğun çatışmaların Luhansk ve Donetsk bölgelerinde yaşandığına dikkat çeken Zelenskiy, "Savaş, Soledar, Bahmut ve tüm Donetsk bölgesi için Luhansk bölgesi için tek bir mola vermeden, tek bir duraklama olmadan devam ediyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna Devlet Acil Servisinden yapılan yazılı açıklamada, Rus güçlerinin Dnipro'ya füze saldırısı düzenlediği belirtilmişti. Saldırıda bir apartmanda ağır yıkım meydana geldiği aktarılan açıklamada, ölü sayısının 21'yükseldiği belirtilmişti. Zelenskiy bir önceki açıklamasında ölü sayısının 25'e çıktığını ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN