Rusya’nın eski lideri açıkladı: Putin’i tutuklamaya yönelik her hamle savaş ilanı olur

Rusya’nın eski lideri açıkladı: Putin’i tutuklamaya yönelik her hamle savaş ilanı olur

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın eski cumhurbaşkanı Medvedev, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin tutuklama emri çıkardıktan sonra Rus lider Putin’i tutuklamaya yönelik herhangi bir girişimin Rusya'ya savaş ilanı anlamına geleceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlerden eski cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev, savaş suçları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCC) Rus lider için tutuklama emri çıkardıktan sonra Putin'i tutuklamaya yönelik herhangi bir girişimin Rusya'ya savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.

Mahkeme, Putin'i yüzlerce çocuğu Ukrayna'dan yasa dışı yollardan sınır dışı etmekle suçladıktan sonra hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

‘TÜM FÜZELERİMİZ ŞANSÖLYENİN OFİSİNE’

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Rus medyasına Rusya, Çin ve ABD dahil ülkelerin tanımadığı mahkemenin hiçbir zaman önemli bir şey yapmamış "yasal bir hiçlik" olduğunu söyleyerek Putin'i tutuklamaya yönelik herhangi bir girişimin savaş ilanı olacağını ekledi.

2008'den 2012'ye kadar cumhurbaşkanı olan Medvedev, "Hayal edelim, hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan bu durum ama yine de gerçekleştiğini hayal edelim: Nükleer devletin şu anki başkanı, örneğin Almanya gibi bir bölgeye gitti ve tutuklandı. Bu ne olurdu? Rusya’ya savaş ilanı olur ve bu durumda, tüm varlıklarımız, tüm füzelerimiz Federal Meclis'e, Şansölye'nin ofisine uçacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN