Rusya'nın İHA saldırısı Odessa'yı vurdu: 3 ölü

Rusya'nın İHA saldırısı Odessa'yı vurdu: 3 ölü

Rusya Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Odessa limanını hedef aldı. Düzenlenen İHA saldırısında yetkililer 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Ukrayna'nın Odessa Askeri ve Bölge Valisi Oleh Kiper yaptığı açıklamada, bir Rus insansız hava aracının Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Odessa limanındaki ticari bir alanı vurduğunu ve üç kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre Bölge Valisi Kiper yaptığı açıklamada, "Enkaz altında iki kişinin daha cesedi bulundu. Düşman saldırısı sonucu toplam üç kişi öldü" dedi.

Ordu, Rusya'nın gece boyunca Ukrayna'ya 31 İHA fırlattığını, hava savunmasının bunlardan 23'ünü imha ettiğini söyledi.

SALDIRI SONRASI YANGIN ÇIKTI

Ordunun Güney Kuvvetleri dokuz İHA'yı ele geçirdiklerini ancak bir tanesinin limanın yakınındaki bir alana çarparak yangına neden olduğunu ifade etti.

İtfaiye ekipleri bir cesedi çıkardı ve acil durum ekipleri yangını kontrol altına almak için çabalarken insanların hala enkaz altında olabileceğini söyledi. Bir kadın güvenlik görevlisinin bir binadan zarar görmeden kurtarıldığı belirtildi.

Ordu, saldırıda füzelerin de kullanıldığını ancak herhangi bir hedefi vuramadıklarını söyledi. Ordunun yayınladığı fotoğraflar bölgedeki binalarda ağır hasar olduğunu ve kurtarma ekiplerinin enkaz altından ilerlemeye çalıştığını gösteriyor.

Bölge valisi, Dnipro kentinde bir Rus insansız hava aracının çok katlı bir apartmanı vurduğunu ve sekiz kişinin yaralandığını söyledi. Dnipro Valisi Serhiy Lysak, Telegram'da arama çalışmalarının gece boyunca sürdüğünü ve diğer sakinlerin hala enkaz altında olabileceğini yazdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN