Rusya'nın İHA saldırısında 5'i çocuk 12 kişi öldü

Rusya'nın İHA saldırısında 5'i çocuk 12 kişi öldü

Rusya'nın Odessa'ya yönelik 2 Mart gecesi düzenlediği İHA saldırısında bilanço ortaya çıktı. Saldırı nedeniyle beşi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti. Vali Oleh Kiper açıklamasında aralarında bir kadın ve yedi aylık bebeğinin yanı sıra dört aylık bir bebek, üç yaşında bir bebek, 9 yaşında bir erkek çocuk ve 8 yaşındaki kız kardeşinin de bulunduğunu ifade etti.

Rusya'nın insansız hava araçları 2 Mart gecesi Odessa'yı vurarak beşi çocuk 12 kişiyi öldürdü.

Saldırı çok katlı bir binayı vurdu, 18 daire yıkıldı ve insanlar enkaz altında kaldı. Aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı.

Odessa Valisi Oleh Kiper'e göre saldırı nedeniyle hayatını kaybedenler arasında bir kadın ve yedi aylık bebeğinin yanı sıra dört aylık bir bebek, üç yaşında bir bebek, 9 yaşında bir erkek çocuk ve 8 yaşındaki kız kardeşi de vardı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DÜN AKŞAM SONA ERDİ

Kiper, Telegram'da "Bu, Odessa ve tüm Ukrayna için tarif edilemez ve korkunç bir trajedi" diye yazdı. Odessa'daki kurtarma çalışmaları dün akşam saat 21.00 sıralarında sona erdi.

Devlet Başkanı Volodimir Zelensky 3 Mart'ta saldırıya yanıt olarak, "Rusya'nın ön cephedeki her kaybı ülkemizin Rus terörüne verdiği tepkidir. Dünya, Rus kötülüğünün her tezahürüne karşılık vermeli ve Rusya'nın eylemlerini geri püskürtmeli. Dünyanın göz ardı ettiği her Rus terörizmi eylemi, onların öldürmeye devam etmesine olanak tanıyor" dedi.

cocuk.jpg

Rusya'nın 2 Mart'taki insansız hava aracı saldırısı, Odessa dışında Harkov, Mıkolayiv, Zaporijya, Dnipro ve Sumi bölgelerini de vurdu; Hava Kuvvetleri, 17 Rus Şahid tipi insansız hava aracından 14'ünün düşürüldüğünü bildirdi.

Saldırının ardından Zelenskiy, müttefiklere silahları Ukrayna'ya daha hızlı göndermeleri çağrısında bulunarak, "siyasi oyun ve anlaşmazlıkların" ülkenin savunmasını sınırladığını söyledi.

Zelenskiy açıklamasında, "Ukrayna'ya silah tedariğinin geciktirilmesi, halkımızı korumak için füze savunma sistemleri maalesef bu tür kayıplara yol açıyor, Rusya'nın canını aldığı çocukların listesi her geçen gün büyüyor" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN