Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da bir kişiye hapis cezası: Nazizmi rehabilite etmekle suçlandı

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da bir kişiye hapis cezası: Nazizmi rehabilite etmekle suçlandı

Rusya'nın Ukrayna savaşının başlangıcında ilhak ettiği Kırım'daki mahkeme bir erkeği "Nazizmi rehabilite etmek" suçundan iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırdığını açıkladı. Mahkeme 30 yaşındaki erkeği, "Sovyet halkının Büyük Vatanseverlik Savaşı'ndaki (İkinci Dünya Savaşı) Zafer Bayramı'nın önemini karalayan" bilgileri internette dağıtmaktan suçlu bulundu.

Bölgesel Soruşturma Komitesi bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna savaşının başlangıcında ilhak ettiği Kırım'daki mahkeme bir erkeği "Nazizmi rehabilite etmek" suçundan iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırdığını açıkladı.

Reuters’ta yer alan habere göre Komitenin adını paylaşmadığı 30 yaşındaki erkek, "Sovyet halkının Büyük Vatanseverlik Savaşı'ndaki (İkinci Dünya Savaşı) Zafer Bayramı'nın önemini karalayan" bilgileri internette dağıtmaktan suçlu bulundu. Açıklamada, "SSCB'nin faşizme karşı mücadelede belirleyici ve önemli rolüne ilişkin tarihi gerçekleri çarpıttığı" ifade edildi.

Rusya, İkinci Dünya Savaşı'na atıfta bulunmak için "Büyük Vatanseverlik Savaşı" terimini kullanıyor.

RUSYA'DA AYNI SUÇLAMADAN 2 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Moskova defalarca Kiev hükümetini bir Nazi rejimi olarak nitelendiriyor ve özel bir askeri operasyon olarak adlandırdığı Ukrayna'yı işgalini, Rusça konuşanları Nazizm'e karşı savunmak olarak meşrulaştırıyor.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in Yahudi olduğu Ukrayna, Batılı müttefikleriyle birlikte, bunu savaş için sahte bir bahane olarak reddediyor. Ukrayna Sovyetler Birliği'nin bir parçasıydı ve kendisi de Hitler'in güçlerinin elinde yıkıma uğradı.
Kremlin, Rusya'nın geniş çaplı işgalinden bu yana geçen iki yıl içinde ülke içindeki muhalefete ve ayrıca vatanseverlik dışı olarak yorumlanabilecek davranışlara karşı sert önlemler aldı.

Bu ay Rus yetkililer, Volgograd'daki İkinci Dünya Savaşı anıtıyla alay eden bir video çekip sosyal medyaya yükleyen 23 yaşındaki bir kadını "Nazizmi rehabilite ettiği" şüphesiyle gözaltına aldı.

Aralık ayında, ABD-Rusya vatandaşı bir kişi, Rus askeri cesaretinin sembolü olan Aziz George kurdelesini karaladığı iddia edilen sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN