Rüzgar terse dönmeye başladı: Rusya askeri üstünlüğü ele geçiriyor

Rüzgar terse dönmeye başladı: Rusya askeri üstünlüğü ele geçiriyor

Norveç askeri istihbaratı, Ukrayna'da savaşın gidişatının değişmek üzere olduğunu ve Rusya'nın askeri üstünlüğü ele geçirmek üzere olduğunu açıkladı. Rusya'nın İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerden aldığı desteğin bu değişimin önemli bir etkeni olduğu belirtiliyor.

Norveç askeri istihbarat servisi, Ukrayna savaşında Rusya'nın askeri üstünlüğü ele geçirmek üzere olduğunu ve bu sürecin İran, Kuzey Kore ve Çin gibi ülkelerden aldığı destekle hızlandığını açıkladı. Norveç İstihbarat Servisi Başkanı Nils Andreas Stensönes, Moskova'nın yaptırımlara rağmen askeri kapasitesini artırarak savaşta üstünlük kazandığını ve Kiev'in Batı'dan gelecek askeri desteğe acil ihtiyaç duyduğunu belirtti.

'KİEV'E DESTEK VERİLMELİ'

AFP'de yer habere göre, Norveç'in güvenlik servisleri tarafından yapılan yıllık risk değerlendirme raporunda, Rusya'nın Kiev'den üç kat daha fazla birliği sahaya sürme kapasitesine sahip olduğu ve savaş faaliyetlerini destekleyecek mühimmat, savaş araçları, insansız hava aracı ve füze üretiminde de yeterli kapasiteye ulaştığı vurgulandı.

Stensönes, Rusya'nın İran, Kuzey Kore ve Belarus'tan askeri destek aldığını, Çin'in ise Moskova'ya dolaylı yollarla yardım sağladığını ifade etti. Bu durumun, Ukrayna'nın kendini savunması için Batı'dan silah ve mühimmat sevkiyatının önemini daha da artırdığını belirtti.

'AVRUPA SORUMLULUK ALMALI'

Norveç Savunma Bakanı Björn Arild Gram, Norveç ve Avrupa'nın güvenlikleri için daha fazla sorumluluk almaya hazır olmaları gerektiğini dile getirerek, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları sağlama hedeflerinin altını çizdi.

'ABD ŞU ANA KADAR KİEV'İN AYAKTA KALMASINI SAĞLADI AMA...'

ABD'nin şimdiye kadar Kiev'e sağladığı askeri destekle Ukrayna'nın savaşta ayakta kalmasını sağladığı ancak ABD Kongresi'nde takılan milyarlarca dolarlık yardım paketinin, Kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçimlerinin sonucuna göre Avrupa'nın Ukrayna'ya olan yardım sorumluluğunu artırabileceği belirtildi. Özellikle Rusya ile iyi ilişkileriyle bilinen eski Başkan Donald Trump'ın seçimi kazanması halinde, Avrupa'nın Ukrayna'ya daha fazla destek sağlaması gerekebileceği üzerinde duruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN