Sağlık çalışanları ABD'li McClain'in ölümünden suçlu bulundu

Sağlık çalışanları ABD'li McClain'in ölümünden suçlu bulundu

ABD'li siyahi Elijah McClain, 2019 yılında 'şüpheli göründüğü' ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alınmış, boynuna baskı uygulanarak tutulmuş ve kendisine sağlık görevlileri tarafından güçlü bir yatıştırıcı iğne yapılmıştı. Görülen davada her iki sağlık görevlisinin 'ihmalden kaynaklı cinayet' suçunu işlediğine hükmedildi. Mahkemede ayrıca yatıştırıcı enjeksiyon uygulaması sebebiyle Cichuniec'i 'ikinci derecede saldırı' suçundan suçlu bulundu.

ABD'nin Colorado eyaletinde siyahi Elijah McClain, 2019 yılında 'şüpheli göründüğü' ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alınmıştı.

McClain'a gözaltına alınma sırasında boynuna baskı uygulanarak tutulmuş ve kendisine sağlık görevlileri tarafından güçlü bir yatıştırıcı iğne yapılmıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre, hakkında açılan davada jüri her iki sağlık görevlisinin 3 yıla kadar hapis öngörülen 'ihmalden kaynaklı cinayet' suçunu işlediğine hükmetti. Jüri, yatıştırıcı enjeksiyonu sebebiyle Cichuniec'i ayrıca 'ikinci derecede saldırı' suçundan suçlu buldu.

HAYATI ÖNEMLİYDİ

Hakim Mark Warner, sanık Cichuniec'in derhal gözaltına alınmasına, Cooper'ın ise 1 Mart'ta mahkeme kararı ve ceza açıklanana kadar kefaletle serbest kalmasına karar verdi. Anne Sheneen McClain'in adına adliye önünde basına açıklamada bulunan MiDian Holmes, "Ceza verildiğini görene kadar adalet yerini bulacak mı bilmiyoruz. Hakim Warner, artık bir sorumluluğun var. Adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Colorado Savcısı Phil Weiser yaptığı açıklamada, "Elijah, yanlış bir şey yapmadı. Hayatı önemliydi. Bugün burada bizimle birlikte olmalıydı" diye konuştu.

McClain'in ölümüyle ilgili görülen ilk davada, bir polis memuru iki sağlık görevlisi ile aynı suçtan suçlu bulunmuş, bir diğer polis memuru atılı suçlardan beraat ettirilmişti. İkinci davada ise üçüncü polis memuru beraat etmişti.

Savcılara göre, Elijah McClain'in kilosunu 65 yerine 91 kilogram olarak yanlış tahmin eden sağlık görevlileri kendisine 500 miligram yatıştırıcı iğne vurmuş, 2021 yılında revize edilen otopsi raporunda ölüm sebebinin 'güç kullanarak tahdit sonrası ketamin uygulanmasının yarattığı komplikasyonlar' olarak açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN