Sahte klavye etkinliği yapmakla suçlanan çalışanların işine son

Sahte klavye etkinliği yapmakla suçlanan çalışanların işine son

ABD'nin köklü bankalarından Wells Fargo, "aktif çalışma izlenimi yaratan klavye etkinliği simülasyonu" yaptıkları gerekçesiyle geçen ay çok sayıda çalışanını işten çıkardı.

ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo, yatırım ve varlık yönetimi bölümlerinde çalışan bir grup çalışanını, sahte klavye yazımı yaparak çalışıyormuş gibi gösterdikleri gerekçesiyle işten çıkardı. Bu olay, ABD'nin menkul kıymetler sektörü düzenleyicilerinden biri olan Finra'ya yapılan başvurularla ortaya çıktı.

SAHTE KLAVYE FAALİYETİ VE İŞTEN ÇIKARMALAR

Wells Fargo'nun açıklamasına göre, bankanın bazı çalışanları klavye faaliyeti simülasyonu yoluyla aktif çalışma izlenimi yaratmaya çalıştılar. Banka, bu durumun tespit edilmesinin ardından, geçen ay bu çalışanları işten çıkardı. İşten çıkarılan çalışanların tamamının bankanın yatırım ve varlık yönetimi bölümlerinde görev yaptığı ve birçoğunun son iki yılda işe alınmış olduğu belirtilirken, en az bir çalışanın ise yedi yıldan fazla süredir bankada çalıştığı bildirildi.

WELLS FARGO'NUN TAVRI VE ETİK STANDARTLAR

Wells Fargo, yaptığı açıklamada çalışanlarını en yüksek etik standartlarda tuttuğunu ve etik olmayan davranışlara tolerans göstermediğini belirtti. Ancak, düzenleyici başvurularda çalışanların hangi teknikleri kullandığı veya bu faaliyetlerin ofis ya da ev bilgisayarlarını kapsayıp kapsamadığı konusunda ayrıntılar verilmedi.

HİBRİT ÇALIŞMA DÜZENLEMELERİ VE BANKALARIN TEPKİSİ

Bloomberg'in haberine göre, Wells Fargo, çoğu çalışanı için hibrit çalışma modelini benimseyen bankalardan biriydi ve çalışanların haftada sadece üç gün ofiste olmalarını gerektiriyordu. Covid-19 pandemisi, uzaktan çalışma ihtiyacını artırmış ve bankalar, işçileri ofise geri çağıran ilk işverenler arasında yer almıştı. Ancak, Scoop tarafından bu yılın başlarında yapılan bir anket, büyük finans şirketlerinin yüzde 82'sinin hibrit çalışma düzenlemelerini sürdürdüğünü ortaya koydu.

Son altı ayda bazı büyük bankalar, çalışanlarına ofise daha sık dönmeleri konusunda baskı yapmış veya işyeri kurallarına uymalarını sağlamak için çabalarını artırmıştı. Örneğin, Bank of America, çalışanlarına "eğitim mektupları" göndererek, her hafta asgari sayıda gün çalışmaya uymamaları nedeniyle disiplin cezası konusunda uyardı. Goldman Sachs, kıdemsiz çalışanlara, geç saatlere kadar çalışıyor olsalar bile evden çalışırken artık yemek masrafı yapamayacaklarını veya başka bir şekilde ofiste yemek yemeye hak kazanabileceklerini bildirmişti.

FİNRA'NIN DÜZENLEMELERİ VE BANKALARIN TEPKİSİ

Geçen ayın sonlarında Barclays ve Citigroup, yüzlerce çalışanına bu aydan itibaren haftanın beş günü ofiste olmaları gerektiğini söyledi. Her iki banka da Finra'nın uzaktan çalışan tutmayı zorlaştıracak son düzenlemelerine tepki olarak bu kararı aldıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN