‘Salı günü gözaltına alınacağım’ demişti: ABD'de polis teşkilatları alarmda

‘Salı günü gözaltına alınacağım’ demişti: ABD'de polis teşkilatları alarmda

Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda salı günü gözaltına alınacağını duyuran ABD’nin eski başkanı Trump’ın gözaltına alınması olasılığı nedeniyle, ABD polisi, büyük kentlerde düzenlenebilecek protestolara karşı hazırlık yapıyor.

ABD eski başkanı Donald Trump, cumartesi günü sosyal medya uygulaması Truth’tan yaptığı paylaşımda destekçilerine protesto çağrısında bulunarak “Salı günü tutuklanacağım” ifadelerini kullanmıştı.

POLİS ALARMA GEÇTİ

Kolluk kuvvetleri, Trump’ın gözaltına alınması olasılığı nedeniyle ABD genelinde düzenlenebilecek protestolara karşı hazırlık yapıyor. New York’ta polis teşkilatı içindeki tüm memurlara ve dedektiflere üniforma giymeleri talimatı verildi. Washington ve Los Angeles’ta da yetkililer bu olasılığa karşı görevdeki kolluk kuvveti sayısını artırıyor.

‘SUS PAYI’ BAŞINI YAKACAK

Eski başkan Trump, Manhattan Bölge Savcısı'nın soruşturmasıyla ilgili olarak gelecek hafta salı günü tutuklanabileceğini ve bu nedenle destekçilerine protesto çağrısında bulunduğunu duyurmuştu.

Manhattan Bölge Savcısı Bragg'ın, Trump hakkında Stormy Daniels'e yapılan 130 bin dolarlık ödemeyle ilgili bir dava açmaya hazırlandığı konuşuluyor. Daniels’in, Trump'ın başkanlık yarışına girmeden önce onunla bir ilişkisi olduğu ve 2016 başkanlık seçimlerinden önce 130 bin dolarlık sus payı aldığı iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN