Savaşın seyrini değiştirecek iddia: Kremlin'den Batı'ya yardım çağrısı

Savaşın seyrini değiştirecek iddia: Kremlin'den Batı'ya yardım çağrısı

Rusya-Ukrayna savaşının gidişatı ve Batı'nın katı yaptırımları sebebiyle Kremlin'i panik sardığı iddiası gündemden düşmezken, Rusya lideri Putin ile çok yakın olan üst düzey bir Rus yetkilinin savaşın son bulması için Batı'dan yardım istediği iddia edildi. Bu bilginin Batı'nın istihbarat belgelerinde de yer aldığı ileri sürüldü.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı işgal operasyonu sürerken, tüm dünyanın endişeyle izlediği bölgeden gelişmeler gelmeye devam ediyor. Son olarak İngiliz The Mirror gazetesi, üst düzey bir Rus yetkilinin savaşın sona ermesi adına Batı ülkeleriyle gizlice iletişime geçtiğini öne sürdü. Haberde; Rus yetkilinin, Batılı diplomatlarla ve istihbarat şefleriyle görüşerek savaşın bitmesi için yardım istediği ifade edildi.

Sözcü'nün The Mirror'dan aktardığına göre üst düzey yetkili; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararlarının, savaşın gidişatının ve Batı'nın yaptırımlarının Rusya'daki üst düzey yetkililer ve seçkinler arasında büyük endişeye yarattığını söyledi.

'Batı'nın istihbarat belgelerinde geçiyor'

Batılı istihbarat kurumları arasında dolaşan bir belgede de, "Putin'in yakın çevresinden bir temsilcinin Batı’ya müzakere etmek istediği yönünde mesaj gönderdiğini" bilgisinin yer aldığı iddia edildi.

Putin'e çok yakın olduğu söylenen ismin kim olduğu konusu tartışılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN