Scholz ve Biden Washington'da bir araya gelecek

Scholz ve Biden Washington'da bir araya gelecek

Bloomberg'in ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek üzere Şubat ayının ilk yarısında Washington'u ziyaret edecek. Haberde ikilinin Ukrayna yardımını görüşeceği tahmin edildi.

Bloomberg'in ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek üzere Şubat ayının ilk yarısında Washington'u ziyaret edecek.

İddia edilen toplantı, ABD ve AB'nin 100 milyar doları aşan askeri ve mali yardımının iç siyasi çalkantılar nedeniyle durmaya devam ettiği bir dönemde gerçekleşti.

Konuyla ilgili kaynaklardan iki kişi Bloomberg'e Scholz ve Biden'ın Şubat ayının ikinci haftasında Beyaz Saray'da ikili bir toplantı yapmayı planladıklarını söyledi.

Toplantıya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

UKRAYNA'YA YARDIMLAR GECİKTİ

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Biden, Ukrayna'ya yönelik 250 milyon ABD doları tutarındaki son yardım paketini 27 Aralık'ta imzaladı. Ukrayna'ya yapılacak 61 milyar ABD doları tutarındaki yardımı da içeren ek finansman tasarısı, Kongre'deki anlaşmazlıklar nedeniyle ertelendi ve Rus işgaline karşı Kiev'e daha fazla askeri destek verilmesi gecikti.

Bu arada AB'de, Macaristan'ın Aralık ayında yardımı engellemesinin ardından üye ülkeler, Ukrayna'ya yönelik 50 milyar euroluk (54 milyar dolar) mali destek paketini 1 Şubat'ta yapılacak zirvede oylamaya hazırlanıyor.

Brüksel'in, Budapeşte'nin dört yıllık yardım paketine karşı çıkmaya devam etmesi halinde Ukrayna'ya yardım etmek için alternatifler aradığı bildiriliyor.

Scholz geçtiğimiz günlerde diğer AB ülkelerini Ukrayna'ya yetersiz savunma yardımı sağlamakla eleştirmiş ve Almanya'nın açığı kapatamayacağını söylemişti. Almanya, ABD'den sonra Ukrayna'ya en büyük ikinci askeri yardım sağlayıcısı olarak bu ayın başlarında Ukrayna'ya ilk askeri helikopter transferini duyurdu.

Scholz, AB müttefiklerine askeri desteği artırma yönündeki baskısına rağmen, aynı zamanda Almanya'nın Ukrayna'ya sağladığı erzaklara da sınırlamalar getirerek, bu hamlenin Almanya'yı savaşa çekeceği korkusuyla uzun menzilli Taurus füzelerinin teslimatını engelledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN