Singapur lideri konuştu: Dünya, Çin ile ABD arasında bir çatışmayı kaldıramaz

Singapur lideri konuştu: Dünya, Çin ile ABD arasında bir çatışmayı kaldıramaz

Son yıllarda gerilimin arttığı Çin-ABD ilişkileri hakkında konuşan Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, iki ülkenin kötüleşen ilişkilerine dikkat çekerek dünyanın ABD ile Çin arasındaki olası bir çatışmayı kaldıramayacağını belirtti.

Çin devlet televizyonu CCTV'ye konuşan Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, ABD ile Çin arasındaki kötüleşen ilişkiler konusunda uyarıda bulundu.

Çin'in dünya genelinde siyasi ve ekonomik nüfuzunun arttığına ve ABD ile görünür hale gelen rekabetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lee, "Dünya, Çin ile dünyanın geri kalanı ve özellikle Çin ile ABD arasında bir çatışmayı kaldıramaz" ifadelerini kullandı.

‘ADIM ADIM ÇÖZÜLMELİ’

İki ülke arasındaki gerilimin adım adım çözülmesi gerektiğini söyleyen Lee, ilişkilerin öncelikle istikrara kavuşturulması ve ardından kademeli güven inşa edilmesi gerektiğini kaydederek "Kolay değil ve her iki tarafta da siyasi baskılar var" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN