Somali’de beslenme merkezlerinde 700’den fazla çocuk hayatını kaybetti

Somali’de beslenme merkezlerinde 700’den fazla çocuk hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler’in (BM) Somali’de önümüzdeki aylarda kıtlık yaşanacağı uyarısını vermesinin üzerinden çok uzun zaman geçmeden beslenme merkezlerinde 700'den fazla çocuğun öldüğü ortaya çıktı.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)’in Somali Temsilcisi Wafaa Saeed, Somali’nin 2011 ve 2017’de iki büyük kuraklıkla karşılaştığını hatırlatarak, acilen yardım çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirtti.

BM yetkilisinin Reuters’e verdiği demeçte, kuraklığın kötüleşmesi ve gıda fiyatlarının artması nedeniyle Somali’nin bazı bölgelerinin Ekim ve Aralık ayları arasında kıtlık oranın yükseleceğini söyledi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerika’nın bu korkunç tablodan ve bölgedeki önemli ölçekteki ihtiyaçtan ciddi şekilde endişe duyduğunu kaydetti.

TEK SORUN AÇLIK DEĞİL

UNICEF’in Somali Temsilcisi Wafaa Saeed, rapor edilmeyenler eklendiğinde sayının çok daha yüksek olabileceğine vurgu yaptı. Saeed, açlık ve gıda sorunu baş göstermeye başladığında salgın hastalıkların da hızla artışa geçtiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN