Somalili korsanlar tarafından kaçırılan İran gemisi kurtarıldı

Somalili korsanlar tarafından kaçırılan İran gemisi kurtarıldı

Hindistan Donanması bugün yaptığı açıklamada, Somalili korsanlar tarafından kaçırılan İranlı bir balıkçı gemisinin kurtarıldığı belirtildi. Gemideki 19 Pakistanlı mürettebat kurtarılırken Donanma toplam '11 Somalili korsanın' mürettebatı rehin aldığını söyledi.

Hindistan Donanması Somali'nin doğu kıyısı açıklarında korsanlarca kaçırılan "Al Naeemi" isimli balıkçı gemisinin kurtarıldığını açıkladı.

AFP'de yer alan habere göre Donanma, toplam "11 Somalili korsanın" mürettebatı rehin aldığını belirtirken, gemideki 19 Pakistanlı mürettebatın başarıyla kurtarıldığını ifade etti.

korsan2.jpg

Öte yandan üç gün önce Somalilili korsanlar tarafından kaçırılan Sri Lanka balıkçı teknesi Lorenzo Putha-4'da yer alan 6 kişilik mürettebatın da güvenli bir şekilde kurtarıldığını ifade edildi.

Somali kıyılarındaki korsan saldırıları, silahlı kişilerin Hint Okyanusu'ndaki Somali kıyılarından 3 bin 655 kilometre uzağa kadar saldırılar düzenlemesiyle 2011'de zirveye ulaşmış, daha sonra uluslararası donanmaların savaş gemileri göndermesi ve ticari gemilerin silahlı muhafızları konuşlandırmasıyla keskin bir düşüş yaşanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN