FED faiz kararını açıkladı

FED faiz kararını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), yılın ilk faiz kararını duyurdu. Ekonomik çevrelerin ve analistlerin genel beklentileri doğrultusunda hareket eden Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı aldı. Bu kararla birlikte, faiz oranları 23 yılın en yüksek seviyesinde kalmaya devam ediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), Ocak ayı toplantısında ekonomi uzmanlarının beklentileri doğrultusunda bir adım attı ve politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı aldı. Faiz oranları son 23 yılın en yüksek seviyesinde kalmaya devam etti.

Mart 2022-Temmuz 2023 arasında toplamda 525 baz puanlık faiz artırım kararı alan FOMC böylece 5 toplantı üst üste faize dokunmamış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN