Son dakika! İftarı kana buladılar

Son dakika haberi... Afganistan'ın başkenti Kabil'de iftar saatlerinde bir okulun önünde düzenlenen bombalı saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısında yer alan Deşti Berçi semtinde bir okulun önünde meydana gelen bombalı saldırıda çoğu öğrenci en az 25 kişi yaşamını yitirirken, en az 52 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryan, Seyyid Şüheda okulunun yanında meydana gelen patlamada en az 25 kişinin yaşamını yitirdiğini, en az 52 kişinin de yaralandığını dile getirdi. Öte yandan Sözcü Aryan, ölü ve yaralı sayısının artabileceğini belirtti.

Şii nüfusun yoğunlukta yaşadığı bölgede meydana gelen şiddetli patlamaların ardından öğrencilerin aileleri okula akın etti. Ambulanslar uzun süre yaralıları hastanelere nakletti.

Görgü tanıkları ise saldırganın bomba yüklü araçla söz konusu okulun giriş kapısını hedef aldığını, saldırıda 30'un üzerinde sivilin öldüğünü öne sürdü.

Saldırının olduğu bölgeye giden tüm caddeler trafiğe kapatıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Taliban saldırıyla bağlantılarının olmadığını ve saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

Afganistan'da son yıllarda zemin kazanan IŞİD örgütü sık sık Şii azınlığa mensup vatandaşları hedef alıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'da bulunan Amerikan askerlerinin kademeli olarak 11 Eylül 2021'e kadar çekileceğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN