Kremlin'den '15 maddelik anlaşma'ya ilişlin açıklama

Kremlin'den '15 maddelik anlaşma'ya ilişlin açıklama

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden müzakerelere ilişkin dün yapılan bir sızdırmada, iki ülkenin anlaşmaya vardığı ve Rusya'nın çekilmeyi kabul ettiği iddia edilmişti. Kremlin'den anlaşmaya ilişkin yapılan açıklamada söz konusu anlaşmanın olduğu kabul edildiği ancak sızdırılan maddelerin tamamının doğru olmadığı kaydedildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası başlayan savaş, iki ülke arasında kanlı çatışmalara neden olmuş ve başta ABD ve AB olmak üzere bütün dünyanın tepkisini çekmişti. Ukrayna'ya desteğini tekrar eden Batılı devletler, Moskova rejimine ağır yaptırımlar içeren kararlar almış ve tarafların ateşkes yapması için çağrıda bulunmuştu.

İki ülke arasında başlayan müzakereler önce Ukrayna'nın Belarus sınırında ardından da dışişleri bakanları düzeyinde Antalya Diplomasi Forumu'nda gerçekleştirilmişti. Financial Times'ta dün yer alan haberde, iki ülkenin 15 maddelik bir anlaşmaya vardığı ve anlaşmadaki şartların yerine getirilmesi koşuluyla Rusya'nın geri çekilmeyi kabul ettiği bildirilmişti.

KREMLİN: ANLAŞMA VAR

Habertürk TV'de yer alan habere göre, Kremlin'den iddialara ilişkin yapılan açıklamada anlaşmanın var olduğu kabul edildi ancak maddelerin tamamının doğru olmadığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN