Son dakika! Kremlin'den Türkiye açıklaması: Putin ve Erdoğan ev sahipliğini görüşebilir

Son dakika! Kremlin'den Türkiye açıklaması: Putin ve Erdoğan ev sahipliğini görüşebilir

Gazetecilere açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir" dedi. Peskov ayrıca Kazakistan'daki güvenlik zirvesinde Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşebileceğini söyledi. Öte yandan Putin, Rusya'ya karşı saldırıların devam etmesi durumunda karşılığının sert olacağını belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Peskov, "Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir." diye konuştu.

Peskov ayrıca Kazakistan'daki güvenlik zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşebileceğini belirtti.

ERDOĞAN'IN EV SAHİPLİĞİ TEKLİFİ GÖRÜŞÜLEBİLİR

Peskov açıklamasında "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy ile daha önce görüşmeyi reddeden Putin'in, cephede üst üste aldığı yenilgiler nedeniyle harekete geçtiği belirtildi. Kremlin Sarayı'ndan "Zelenskiy ile Türkiye'de görüşebiliriz" açıklaması yapmaya mecbur kıldı şeklinde yorumlandı.

UKRAYNA'YA OLAN SALDIRILARA YÖNELİK AÇIKLAMA

Peskov, bu sabah Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılara yönelik açıklamasında, "Tüm bunlar özel askeri operasyon kapsamında oluyor. Elbette operasyonun önemli kısımları başkomutana bildirilmeden yürütülmüyor" dedi.

PUTİN: SALDIRILAR DEVAM EDERSE CEVABIMIZ SERT OLACAK

Rusya Devlet Başkanı Putin açıklamasında bugün Ukrayna'ya gerçekleşen saldırılara yönelik "Uzun menzilli füzeler bu sabah Ukrayna'nın enerji, askeri ve iletişim tesislerini vurdu" ifadelerini kullandı. Putin ayrıca "Rusya'ya karşı saldırılar devam ederse cevabımız sert olacak" diye ekledi.

RUSYA, KİEV'E SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sabah saatlerinde çok sayıda patlama meydana gelmişti. Ukrayna İçişleri Bakanlığı Kiev'e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü 24 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN