Rusya'dan peş peşe müzakere açıklamaları

Rusya'dan peş peşe müzakere açıklamaları

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Türkiye ve İsrail'in Ukrayna'yla müzakerelerin umut verdiğini söyledi. Öte yandan Batı basınına konuşan bir Rus müzakereci, görüşmelerin 'Yavaş ve zor ilerlediğini' kaydetti.

Rusya'nın Ukrayna topraklarında başlattığı harekat iki ülke arasında savaşa dönmüş ve Moskova rejimine Batı'dan çok ağır yaptırımlar gelerek, Putin yönetimi sıkıştırılmıştı. Avrupa'dan gelen çağrılara dayanamayan Kremlin, Kiev yönetimiyle müzakerelere başlamış, görüşmelerin ilk ayağı Ukrayna'nın Belarus sınırında yapılırken, Dışişleri Bakanları zirvesi ise Antalya Diplomasi Zirvesi'nde gerçekleştirilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna krizinde Kiev heyetiyle gerçekleştirilen müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"UMUT VERİYOR"

Sputnik Türkçe'nin haberine göre RBK televizyonuna demeç veren Lavrov, müzakerelerde iş ruhunun görülmeye başladığını, bunun Ukrayna’nın tarafsız statüsü üzerinde anlaşılabileceğine dair umut verdiğini ifade etti.

Lavrov, Moskova'nın Türkiye ve İsrail'in Ukrayna'yla müzakerelerde arabuluculuk yapma tekliflerine olumlu baktığını kaydetti.

LAVROV'DAN SONRA RUS DİPLOMATTAN ÇARPICI ÇIKIŞ

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakere görüşmeleri sürerken, Reuters'e konuşan bir Rus müzakereci ise, "Ukrayna ile görüşmeler yavaş ve zor ilerliyor. Rusya samimi bir şekilde en yakın zamanda barış istiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN