Paşinyan'dan Karabağ açıklaması: Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazırız

Paşinyan'dan Karabağ açıklaması: Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazırız

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan ile Ermeni güçleri arasında çatışmaların sürdüğü Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanımaya hazır olduğunu söyledi. Reuters'ın Rus TASS'a dayandırdığı habere göre, Paşinyan, "Bakü'nün Ermeni nüfusunun güvenliğini sağlaması şartıyla Dağlık Karabağ bölgesini Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanımaya hazırız" dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bölgedeki Ermeni nüfusun güvenliğinin sağlanması koşuluyla Ermenistan'ın Karabağ'ı Azerbaycan'ın parçası olarak tanımaya hazır olduğunu söyledi.

Rusya'nın TASS haber ajansının aktardığına göre; "Bakü'nün Ermeni nüfusunun güvenliğini sağlaması şartıyla Dağlık Karabağ bölgesini Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanımaya hazırız" dedi.

Paşinyan'ın bu tutumu Bakü ve Erivan arasındaki barış ve normalleşme sürecine olumlu etkileyecek.

Öte yandan Ermenistan yenilgiyle çıktığı 2. Karabağ savaşı sonrası Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamadı. Çıkmaza giren barış görüşmeleri ABD ve ABD'nin araya girmesiyle, Mayıs ayında yeniden canlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN