Putin'den 4 bölgenin ilhakına onay

Putin'den 4 bölgenin ilhakına onay

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya ait Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin resmen ilhakını içeren kararı onayladı.

Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak edilmesini resmileştiren yasa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandı. İmzalanan karara göre Rusya, uluslararası hukuka aykırı biçimde Ukrayna'nın Herson, Zaporojye, Donetsk ve Luhansk bölgelerini ilhak edecek.

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'yı işgal eden Rusya, hakkında ilhak kararı aldığı dört bölgeden şu anda hiçbirinin tamamını kontrol etmiyor.

Rusya yanlısı yetkililerin Ukrayna'nın Herson, Zaporojye, Donetsk ve Luhansk bölgelerinde düzenlediği referandumlarda "Rusya'ya katılma" kararı çıktığı iddia edilmişti. Batı ve Ukrayna, bu oylamanın "sahte" olduğunu ve sonuçların gerçek durumu yansıtmadığını savunuyor.

Rusya, 2014'te benzer şekilde Ukrayna toprağı Kırım'ı önce işgal edip sonra yasa dışı şekilde ilhak etmişti.

Rusya'ya karşı ülkenin kuzeydoğusunda karşı saldırısını sürdüren Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, dün Herson'da onlarca yerleşim birimini kurtardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN