Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin ikinci turu sona erdi

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin ikinci turu sona erdi

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin ikinci turu Belarus sınırındaki Brest'te sona erdi. Görüşmede iki taraf da sivillerin tahliyesi için insani koridorların oluşturulması konusunda anlaştı. Görüşmenin ardından üçüncü tur görüşmelerin yapılacağı belirtildi.

Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ikinci tur görüşmeleri Belarus'un Ukrayna ve Polonya’ya sınır şehri olan Brest'te başlamıştı. İkinci tur görüşmenin sona erdiği, üçüncü tur görüşmelerin yapılacağı belirtildi.

Görüşmede, iki taraf da sivillerin tahliyesi için insani koridorların oluşturulması konusunda ortak anlayışa vardı. Ukrayna heyeti, "Tahliyeler esnasında geçici ateşkes mümkün" açıklamasını yaptı. Heyet ayrıca, Ukrayna'nın beklediği sonuçlara ulaşamadığını açıkladı. Rus heyeti de siviller için insani koridor konusunda Ukrayna ile anlaştıklarını duyurdu.

Müzakere öncesinde konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise ''Krize çözüm bulunacağından şüphem yok.'' dedi. Geçtiğimiz günlerde de Ukrayna ve Rusya'dan birer heyet Belarus sınırında aynı masa etrafında bir araya gelmişti. İlk görüşmede Ukrayna Moskova'nın taleplerinin kabul edilemez olduğunu, Rusya'nın herhangi bir ilerleme beklenmeden önce Ukrayna şehirlerini bombalamayı bırakması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN