Sri Lanka'da yeni devlet başkanı belli oldu: Ranil Wickremesinghe

Sri Lanka'da yeni devlet başkanı belli oldu: Ranil Wickremesinghe

Sri Lanka'da yeni devlet başkanı belli oldu. Ülkede gizli oylamayla yapılan seçimde, hükümet karşıtı protestoların ardından ülkeden ayrılan ve 14 Temmuz'da elektronik postayla istifa eden 8. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın yerine vekaleten devlet başkanlığı görevini yürüten 73 yaşındaki Başbakan Ranil Wickremesinghe’yi yeni devlet başkanı olarak seçildi.

Sri Lanka Parlamentosu'nda ülkenin yeni devlet başkanını belirleyecek oylama sonuçlandı.

225 parlamento üyesinin yeni devlet başkanını belirlemek için oy kullandığı seçimden Geçici Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe zaferle ayrıldı.

Gizli oylamayla yapılan seçimde, hükümet karşıtı protestoların ardından ülkeden ayrılan ve 14 Temmuz'da elektronik postayla istifa eden 8. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın yerine gelen isim Ranil Wickremesinghe oldu.

Oylamada, Wickremesinghe, 82'ye karşı 134 oyla parti rakibi Dullas Alahapperuma'yı mağlup ederek Devlet Başkanı seçildi.

Gotabaya Rajapaksa'nın istifası sonrasında vekaleten devlet başkanlığı görevini yürüten 73 yaşındaki Başbakan Ranil Wickremesinghe’yi yeni devlet başkanı olarak seçildi. Wickremesinghe, muhalefetin önde gelen isimlerinden eski Bakan ve Hükümet Sözcüsü Dullas Alahapperuma ve parlamentodaki Marksist kanadın lideri Anura Kumara Dissanayake yarıştığı seçimden galip ayrıldı.

İKİ DEFA ADAY OLMUŞ ANCAK SEÇİLEMEMİŞTİ

Ranil Wickremesinghe normal şartlarda görev süresi 2024'de dolması gereken Rajapaksa'dan geriye kalan 2 yıl boyunca görev yapacak. Eski Başbakan Wickremesinghe, 1999 ve 2005 devlet başkanlığı seçimlerinde de aday olmuş ancak seçilememişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN