Stoltenberg: Batı, Rusya ile 'yıllar sürecek bir çatışmaya' hazırlıklı olmalı

Stoltenberg: Batı, Rusya ile 'yıllar sürecek bir çatışmaya' hazırlıklı olmalı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg verdiği röportajda Rusya hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Alman Welt Am Sonntag gazetesinde bugün yayınlanan bir röportajda Batı'nın Rusya ile savaş istemediğini ancak yine de 'kendimizi onlarca yıl sürebilecek bir çatışmaya hazırlamamız gerektiğini' söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman Welt Am Sonntag gazetesinde bugün yayınlanan bir röportajda Batı'nın Rusya ile savaş istemediğini ancak yine de 'kendimizi onlarca yıl sürebilecek bir çatışmaya hazırlamamız gerektiğini' söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, NATO ülkelerinden yetkililer Ukrayna'nın tam kapsamlı işgalinin başlangıcından bu yana ittifakın Rusya ile bir çatışmaya hazırlıklı olmadığı konusunda artan endişelerini dile getirdiler.

NATO Askeri Komitesi başkanı Koramiral Rob Bauer, Ocak ayında yaptığı açıklamada NATO ülkelerindeki sivillerin önümüzdeki 20 yıl içinde Rusya ile topyekün bir savaş ihtimaline hazır olması gerektiğini söyledi.

Batılı yetkililer, Rusya ile doğrudan çatışma olasılığının muhtemelen Ukrayna'daki savaşın sonucuna bağlı olduğunu söyledi.

PUTİN UKRAYNA'DA KAZANIRSA SALDIRGANLIĞI YAYILABİLİR

Stoltenberg, "Eğer (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin Ukrayna'da kazanırsa, Rus saldırganlığının diğer ülkelere yayılmayacağının garantisi yok" diye uyardı. NATO'nun askeri yeteneklerini geliştirmesi gerektiğini söyleyen Stoltenberg, 'caydırıcılığın ancak inandırıcı olması durumunda işe yarayacağını' da sözlerine ekledi.

Stoltenberg, Rusya ekonomisinin giderek savaşa hazır hale geldiğini ve NATO'nun buna ayak uydurmak için daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.

Stoltenberg, "Ukrayna'ya teslimatları artırabilmemiz ve kendi stoklarımızı yenileyebilmemiz için sanayi tabanımızı daha hızlı bir şekilde onarıp genişletmemiz gerekiyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN