Suudi Arabistan'da 81 kişi idam edildi

Suudi Arabistan'da 81 kişi idam edildi

Suudi Arabistan'da çeşitli suçlamalardan idama mahkum edilen 81 kişinin cezası infaz edildi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı “terör”, “casusluk”, “cinayet” ve diğer bazı suçlardan yargılanan 81 kişinin idam edildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu 81 kişi, “sapkın düşünce ve inançları benimseme, ibadethaneler, hükümet binaları ile ülke ekonomisinin can damarı olan yerleri hedef alma, yetkililer ile emniyet mensuplarını izleme ve hedef alma, kaçırma, işkence, silahlı soygun, silah kaçakçılığı gibi suçları işleme, Yemen'deki Husiler, El-Kaide ve IŞİD gibi terör örgütlerinin planlarını uygulama ve onlar için istihbaratçılık yapma” suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

Dava sonunda mahkeme, Yemen vatandaşlarının da aralarında bulunduğu çoğu Suudi Arabistanlı 81 kişinin idam edilmesine hükmetti.

Açıklamada, haklarında verilen idam kararı infaz edilen sanıkların isimleri, uyrukları ve suçlamalara da yer verildi.

YORUMLAR (11)
11 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN