Suudi Arabistan'dan Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık insani yardım

Suudi Arabistan'dan Ukrayna'ya  400 milyon dolarlık insani yardım

Suudi Arabistan ve Ukrayna arasında ilişkiler tazelendi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed Bin Salman, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefon görüşmesi yaparak Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık ‘ek’ insani yardım yapacağını açıkladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, iki ülke liderinin telefon görüşmesi yaptığı ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Veliaht Prens Bin Salman’ı yeni atandığı ‘Başbakanlık’ görevinden dolayı kutladığı ifade edildi.

İki liderin, Suudi Arabistan’ın son yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Ukrayna lehine oy vermesi konusunu da görüştüğünün altı çizildi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Salman’ın Zelenski’ye 400 milyon dolar değerinde ‘ek’ insani yardım yapacağını ilettiği ve iki ülke arasındaki ilişkinin tazelendiği vurgulandı.

OPEC GERİLİMİ

Suudi Arabistan, OPEC ve Rusya’nın da bulunduğu OPEC dışı katılımcı ülkelerle (OPEC+) günlük petrol üretimini azaltma kararı almış, bu durum petrol fiyatlarını yükselteceği için ABD ile Suudi Arabistan arasında gerginliğe sebep olmuştu. ABD Senatörü Richard Blumenthal, 12 Ekim’de OPEC+ kararının Rusya’yı desteklemek olduğunu vurgulayarak Suudi Arabistan’a silah satışının geçici olarak durdurulması için basın açıklaması yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN