Zelenskiy: Pek çok Rus vatandaşı, Kremlin’deki bir avuç insan için canını verdi

Zelenskiy: Pek çok Rus vatandaşı, Kremlin’deki bir avuç insan için canını verdi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın lojistiğini, depolarını ve karargahlarını yok etmeye devam ettiklerini söyleyerek "Pek çok Rus vatandaşı, Kremlin’deki bir avuç insan için canını verdi" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşması yaparak mevcut durumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, “Düşmanın kayıpları 65 bine yaklaşıyor. Pek çok Rus vatandaşı, Kremlin'deki bir avuç insanın gerçeği görmezden gelme olasılığı için canını verdi” dedi.

Rusya’nın kabiliyetlerini kısıtlamak için her şeyin yapıldığını belirten Zelenskiy, “İşgalcilerin kabiliyetlerini, Rus ordusunun Ukrayna topraklarındaki kabiliyetlerini azaltmak için her şeyi yapıyoruz. Teröristlerin lojistiğini, depolarını ve karargahlarını sürekli olarak yok ediyoruz” diye konuştu.

"RUS ORDUSUNU ETKİSİZ HALE GETİRMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Zelenskiy, Rusya’nın birçok kenti füzeler ve İran yapımı İHA’larla hedef aldığını belirterek, “Bugün ve dün ülkemizin çeşitli bölgeleri Rus saldırılarının hedefi oldu. Özellikle füzeler ve İran yapımı insansız hava araçlarıyla. Bazı füzeler ve insansız hava araçları vuruldu. Ama ne yazık ki, hepsi değil. Maalesef yıkım ve can kaybı var. Donbas, Zaporijya, Mıkolayiv bölgesi, Harkiv bölgesi, Sumy bölgesi, Kiev bölgesi, Dnipropetrovsk bölgesi ve ülkemizin diğer bazı bölgeleri. Rus ordusunun saldırı kabiliyetlerini etkisiz hale getirmek için daha fazla düşman füzesi ve insansız hava aracı vurmak için her şeyi yapıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN