Suudi futbol şovu yıkımın eşiğinde! Futbolcular mutsuz, kulüpler sorumsuz

Suudi futbol şovu yıkımın eşiğinde! Futbolcular mutsuz, kulüpler sorumsuz

Suudi Arabistan’ın ihtişamlı futbol hamlesi ağır bir yıkımın eşiğinde. Sadece Karim Benzama değil çok sayıda futbolcu Suudi Arabistan’ı terk ediyor. Kalanlar ise mutsuz. Kulüpler ciddiyetten uzak yönetiliyor, futbolculara paraları ödenmiyor ve maçlar da neredeyse seyircisiz oynanıyor.

KARAR/ALMANYA

Suudi Arabistan’ın Christiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema, Sadio Mane ve Riad Mahrez gibi starları transfer ederek başlattığı büyük şov hüsranlı bir yıkıma dönüşmek üzere. Yıkımın ilk işareti Karim Benzema’dan geldi. Benzema’nın "üzerindeki baskıya" dayanamadığı ve geç geldiği kış tatilinden sonra kulübüne ayrılma talebini ilettiği bildiriliyor. Ancak ayrılmak isteyenler ve huzursuz olduğun belirtenler Benzema ile sınırlı değil.

karim.jpg
Karim Benzema

İtalya medyasında çıkan haberlere göre geçtiğimiz yıl 40 milyon euro karşılığında Lazio Rom’dan Suud klübü El Hilal’a transfer olan Sergej Milinkovic mümkün olan erken sürede Suudi Arabistan’dan ayrılmak istiyor. Liverpol’un uzun yıllar kaptanlığını yapan Jordan Henderson da El İttifak kulübünden ayrılarak Ajax’ın yolunu tuttu. Henderson Ajax’a gidebilmek için El İttifak’tan aldığı transfer ücretinin büyük bir kısmından feragat etti. El Nasır oyuncusu İspanyol milli futbolcu Aymeric Laporte AZ gazetesinde yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’da çok sayıda oyuncunun mutsuz olduğunu söyledi.


basliksiz-4a.jpgNeymar

Geçtiğimiz yıl Manchester City ile şampiyonlar ligi kupasını kazanan Laporte Arap kulüplerinde profesyonelliğin yeterli düzeyde olmadığını belirterek, "Biraz daha ciddi olmalılar. Her şeyi hafife alıyorlar" dedi. Gerçi Christiano Ronaldo Arap liginin Fransız liginden daha iyi durumda olduğunu söylüyor ancak, Ronaldo’ya her yıl ödenen 200 milyon euronun içinde ünlü futbolcunun Suudi Arabistan için yapması gereken PR çalışmaları da bulunuyor.

basliksiz-3a.jpg
Christiano Ronaldo

Suudi Arabistan’ın yaptığı büyük atağın son bulmasının bir diğer nedeni ise seyircilerin maçlara ilgi duymaması. El İttifak kulübünün maçlarını ortalama 7854 kişi stadyumda izledi. Bu takımın El Riyad’la oynadığı maça sadece 696 taraftar geldi.

Laporte bir diğer büyük sorunun ise kulüplerin yaptıkları anlaşmalara bile sadık kalmaması olduğunu söylüyor. Bu türden anlaşmazlıklarla ilgili olarak FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda (DRC) uzun bir liste var. 2023 yılında Suudi Arabistan kulüpleri hakkında 20’nin üzerinde başvuru oldu. Genelde ödenmeyen transfer ücretleri ve kulüplerin futbolcularla olan anlaşmalarını basit gerekçelerle iptal etmesi ile ilgili başvurular oluyor.

Spor Portalı The Athletic, FİFA’ya bağlı DRC’nin 2022 ve 2023 yılları arasında Suudi futbol kulüplerinin başvuru yapan futbolculara toplam 16 milyon euro ödemesine karar vermiş. Ronaldo’nun klübü El Nasr’a getirilen transfer yasağı ise geçici olarak yeni kaldırıldı.

FİFA'ya ulaşan anlaşmazlıkların en ünlülerinden biri ünlü Brezilyalı futbolcu Kaka’nın Arar takımı ile yaşadıkları. Arar, Kaka’nın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla sözleşmeye aykırı davrandığını iddia ediyor. Kaka transfer taksitleri ödenmediği için sosyal medya üzerinde Suudi Arabistan Spor Bakanından yardım istemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN