Taliban bu kez de kravata taktı: Hristiyan haçına benziyor

Taliban bu kez de kravata taktı: Hristiyan haçına benziyor

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban kadın haklarına yönelik uyguladığı birçok kısıtlamanın ardından bu kez de Hristiyan haçına benzediği gerekçesiyle kravat kullanımına karşı olduğunu ilan etti.

Afganistan'ın idaresine el koyan Taliban yönetimi, güzellik salonlarına yönelik yasağın ardından bu kez de kravat kullanımına karşı olduğunu ilan etti. Davet ve Rehberlik Dairesi Başkanı Muhammed Haşim Şehid Vror, katıldığı bir TV programında, erkekler tarafından takılan kravatların Hıristiyan haçının bir işareti olduğunu ve ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

'KRAVATIN NEYİ SEMBOLİZE ETTİĞİ İSLAM'DA APAÇIK'

Kravatın neyi sembolize ettiğinin İslam’da apaçık olduğunu iddia eden Wror, “Sabah akşam televizyonlarda kravat taktıklarını görüyorum. Bazen hastanelere ya da diğer işyerlerine gittiğimde, bakıyorum, Afgan Müslüman doktor ya da mühendis kravat takıyor. Kravat nedir? Bu bir haç. Şeriat, onu yıkmanız ve ortadan kaldırmanızı emretmektedir” dedi.

GÜZELLİK MERKEZLERİNİ KAPATMIŞTI

Taliban, Ağustos 2021’de iktidara geldiğinden bu yana, Afrganistan’da kadınların lise ve üniversite eğitimi almalarını yasaklamış, kamusal alanda örtünme zorunluluğu getirirken parklara, lunaparklara ve spor salonlarına girmelerini engellemişti. Taliban rejimi, son olarak önceki gün ülkede kadınların sosyalleşebildiği tek yer olarak gösterilen güzellik merkezlerini kapatmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN